Rundstykker

Dette er en fin deig å arbeide med for små hender. Form deigen slik du ønsker!

7 dl melk

50 g gjær

2- 3 ss margarin

1 ts salt

2 ss sukker

ca. 1 kg hvetemel

Smelt margarin i en kjele og tilsett melk. Varm til 37 grader, fingervarmt. Smuldre gjæren i bakebollen og slå på væsken. Tilsett salt og sukker, og elt inn hvetemel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under plast ca. 30 minutter. Ta deigen opp på bake bordet og trill til en lang pølse som deles i passe store emner. Trill ut til rundstykker, som legges på bakepapir og etter heves, ca. 30 minutter. Stek rundstykkene ved ca. 250 grader, 5- 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl rundstykkene på rist og server dem nybakte til suppe med ost og smør på.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: