Muffins

100 g smør

2 dl sukker

2 egg

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1,5 dl melk

 

1/2 dl kakaopulver

Del opp smøret i biter. Ha det i en bolle og sett den i litt varmt vann så smøret blir mykt. Det skal ikke smelte. Rør i sukkeret så det blir en lys krem. Rør i ett egg om gangen.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør halvparten av melblandingen i deigen. Rør i melken og resten av melet.

Ha halvparten av deigen over i en ny bolle. Rør kakaopulveret i den en deigen slik at du får en lys og en mørk deig.

Englemuffins

får du av den lyse deigen.

Sjokolademuffins

får du av den mørke deigen.

Marmormuffins

lager du ved å halv blande deigene, slik at kakene blir stripete.

Fyll deigene i små papirformer. Du får former i flere størrelser.

Stek kakene på ovnsplate i ovnen ved 175 grader i 12- 15 minutter.

Glasur lager du av melis og litt eggehvite eller vann. Rør til det blir jevnt. Du kan tilsette litt farge eller kakaopulver og få rosa, lyse grønn eller brun glasur.

Pynt kakene med glasur, farget kakepynt eller kokosmasse.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: