Verdens beste rundstykker

1 kg hvetemel

1 pk. gjær

6 dl melk

125 g smør

4 ss sukker

1 egg

1 ts salt

1 egg til pensling

Sesamfrø el. lignende

Smelt smør og avkjøl. Lunk melken. Ha egg i bakebollen, tilsett melk, smør, sukker og salt. Rør gjæren i blandingen. Bland det hele med melet. Dekk bollen med plast og la den hvile på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.   Ha deigen på et melet underlag. Del den i to like pølser. Del hver av pølsene i 6- 8 deler og rull til boller. Sett dem på bakepapirdekt plate og la heve i 20 minutter. Pensle med egg og dryss over med sesamfrø. Stekes på 225 grader i 10- 12 minutter. Avkjøl på rist.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: