Mobbing

 

Nå syntes jeg faktisk at vi bør begynne å forstå at mobbing vil skade et barn uansett hvor sterkt sosialt nettverk det har utenfor skolen. Når man som liten tilbringer lange dager på skolen blant klassekamerater som trakasserer, blir en preget av det. Mobbing bør bli slått hardt ned på med en gang det oppdages.

 

I skolen er mobbing ganske utbredt, og hvordan klarer mobbeofferet å håndtere situasjonen hvor han/ hun er stilt opp mot veggen og kanskje blir preget av det for livet?

Det er vel sånn at folk som blir mobbet sånn, blir kanskje litt innesluttet og får dårlig selvtillit.

Det er nok ganske forskjellig fra person til person, men uansett så er det nok verre enn det kan virke som.

Det er egentlig at hver person tar seg nær av mobbing på forskjellige måter og i forskjellige styrker. Men samme person kan også ha mer sårbare perioder enn andre. I noen perioder kan de ganske fort ta seg nær av de samme tingene.

Mobberne går nok bevist inn før å gjøre livet surt for en der og da, men de vet ikke hva de gjør på sikt. I en tilfeller tror jeg at mobberne har blitt mobbet selv.

Noen mobber bare for å bli godtatt i gjengen. Andre for å dekke over egne feil og problemer. Men uansett er de som mobber veldig feig og dum, og slett ikke tøffe som de kanskje tror.

Barn som mobber vet kanskje ikke hva de utsetter offeret for. Kanskje ødelegger de livet til en person med litt mobbing på skoleveien og i skolegården.

Når noen blir mobbet foregår det i skjul. Bare klassekamerater vet hvem som mobber og hvem som blir mobbet. Mobbing er faktisk ulovlig. Det er ulovlig å få noen til å føle seg liten. Det hender de kan ta selvmord.

De som mobber tror de er bedre enn alle andre. Egentlig er de mye dårligere. Jenter mobber med å baksnakke, erte og utestenge. Gutter er mye fysisk i mobbing. De slår og sparker. Det hender at lærerne også mobber. Det er sjeldent tilfelle heldigvis. Det er veldig fælt å bli mobbet av den som avgjør livet ditt. Gutter kommer seg lettere over det vis det ikke skjer altfor ofte. Men jenter blir skadet for livet. De kommer til å trenge hjelp til det meste og enkleste. Handle, være ute, og møte venner.

Den plassen mennesker blir mobbet mest er på skolen og i fritiden.

Det er aldri en som mobber en, men det er en gruppe av folk. De trenger ikke å være så mange, men ett par stykker.

Mobbing er veldig teit syntes jeg. De som tror de gjør noe alle andre syntes er kult er egentlig bare en av de dumme. Det er lurt å si ifra når man ser mobbing. Det kan egentlig redde mange liv.

Det er mange tegn på at et barn blir mobba.

Noen tegn og se etter:

  • Barnet kommer hjem med revet, er skadet eller mangler deler av klær, bøker eller andre eiendeler.
  • Barnet har uoppklarte blåmerker, kutt eller riper.
  • Barnet virker redd for å gå til skolen, gå til og fra skolen, kjøre skolebuss eller delta i organiserte aktiviteter med jevn aldrene.
  • Barnet vises trist, mutt, sliter eller deprimert når han eller hun kommer hjem.
  • Barnet ofte viser engstelse og / eller utsatt for lav selvbildet.

 

Stopp mobbing, innse realiteten av det helvete både barn og voksne som blir mobbet går igjen.

Mobbing er unødvendig og påfører utrolig mye skade på mennesker som ikke fortjener det. Ingen fortjener å bli mobbet.

Dere som mobber, få opp selvfølelsen deres på en annen måte.

Mobbing er ett tegn på usikkerhet, dessverre. Alltid morsomt å hevde seg ovenfor dem som ikke klarer det selv. Tror likevel ikke at de sover godt om natten disse mobberne.

Å mobbe andre, enten det er barn eller voksne er en stygg uting. Det er både nedverdigende og krenkende.

Hvorfor lar folk seg mobbes, handler vel om at når man har dårlig selvtilitt fra før av, så er det lettere for dem som mobber. For de mobber jo aldri en person med sterk personlighet, de velger en med litt svakere personlighet. For da er det lettere å trykke ned den personen.

Og har man dårlig selvtilitt så er det ikke så lett og si fra til dem. Da blir man oftest ett lett bytte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: