Ribbe

Du trenger:

4 kg tynn ribbe

6 ts salt

4 ts nykvernet pepper

5 dl vann

Potet:

12 poteter

Slik gjør du:

1. Skjær gjennom svoren og litt ned i sprekket med en skarp kniv, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena, blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettest å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

2. Gni inn ribba med salt og pepper, gjerne 1- 3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumfolie og sett den kjølig. Så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

Steking:

1. Sett stekeovnen på 230 grader. Legg ribba i langpanne med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten ( da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba ). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent stekeresultat.

2. Hell over vann og dekk langpannen med aluminiumsfolie. Sett den foliekledde langpannen  med ribba og vannet midt i den forvarmede ovnen i ca. 45 minutter. Nå blåser  ribba seg litt opp, svoren sprekker.

3. Fjern folien ( la asjetten ligge ) og redusere ovnens temperatur ned til ca. 200 grader. Sett langpannen tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre ( ca. 1 1/2 time for tynnribbe, ca. 2  1/2 timer for midtribbe ).

Sprø svor:

1. Ofte får ribba sprø svor av seg selv. Hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett langpannen høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 grader, eller bruk ovnens grillfunksjon. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at det ikke blir brent.

2. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften setter seg og du får en saftig og god ribbe.

Potet:

1. Vask potet godt og kok møre, i 20- 30 minutter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: