Sukkerbrød

5 stk. egg

150 g ( 1 3/4 dl ) sukker

150 g ( 2 1/2 dl ) hvetemel

1 ts bakepulver

 

1. Forvarm ovnen på 160 grader.

2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen til alt melet er fordelt. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren.

Når man sikter inn melblandingen, kan det legge seg mel i bunnen av bollen, husk derfor å blande røren godt sammen.

3. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm. i diameter. Sett formen nederst i stekeovnen ved 160 grader og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gylden og gjennomstekt.

4. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle ( som ikke loer ) til sukkerbrødet er kaldt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: