Surmelkskake

250 g smør

800 g sukker

800 g hvetemel

2 ts vaniljesukker

8 ts kanel

4 ts natron

1 liter surmelk ( kefir )

 

Smelt og avkjøl smøret. Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett smør og surmelk og rør deigen jevn og klumpfri ( bruk stålvisp).

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne ( ca. 30x 40 cm ). Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: